Cog / Pdo szálazás

“Nem az a szépség ami másoknak szép, hanem az, ami neked.”

Ajakfeltöltés
elements-set-of-natural-and-floral-elements-G9XCU6B-3

Cog szálazás

Amennyiben a bőr nemcsak rugalmatlan, petyhüdt, fénytelen, hanem jelentősebben meg is ereszkedett, akkor a biorevitalizációs kezelést kombinálhatjuk COG szálak behelyezésével. A COG szálak úgynevezett emelőszálak. Emelik a középarcot, az orr-ajak barázdát, a Marionett ráncokat is (a száj szegleteiben alakulnak ki az áll felé), illetve jelentősen javítanak az állvonal kontúrján.

Ezeket a szálakat behelyezhetjük tűvel és kanüllel is, utóbbi előnye, hogy jelentősen csökken a bevérzés kockázata, és csak a bementi nyílásokat szükséges érzésteleníteni. Általában oldalanként 3-4-5 esetleg 6 szálat helyezünk be COG emelőszálas lifting kezelés során. A kezelés után gyakorlatilag azonnal látható az emelő hatás, amely még kiteljesedik a következő hónapokban, mert egy részt szöveti restruktuáció jön létre, illetve itt is fokozódik a kollagén szintézis. Az eredmény 1-1,5 évig is tartós lehet.

Ajakfeltöltés
elements-set-of-natural-and-floral-elements-G9XCU6B-3

Thread Lifting /

Pdo szálbehúzás

A Fine Thread Contouring, azaz vékonyszálas arckontúrozási eljárás, melynek során különböző méretű és kialakítású felszívódó szálakat helyeznek el a bőrszövet megfelelő mélységébe, melyek fokozzák a szövet szilárdságát, támasztást adnak és stimulálják az új kollagénrostok termelődését.

Az FTC kontúrterápia (Fine Thread Contour Therapy) egy műtét nélküli beavatkozás, ami a bőr megfiatalítására, megemelésére, kontúrozására szolgál. A bioszálak anyaga biokompatibilis PDO illetve PLO: biztonságos, már az 1980-as évek óta használt sebészeti varróanyagok. A bőr SMAS rétegébe behelyezett szálak kb. fél évig tartózkodnak a bőrben, majd teljes mértékben felszívódnak. A szálak helyén kollagénrost-hálózat képződik, amely emeli és feszessé teszi a szöveteket. Az FTC kezelés hatása 12-24 hónapig tarthat.

A bőr alapos fertőtlenítését követően érzéstelenítjem az adott területet. Vékony, különböző hosszú és vastagságú tűk segítségével a kötőszöveti rétegbe juttatom a nyom nélkül felszívódó szálakat. A kontúrterápia hatására nemcsak a szövetek emelkednek meg, hanem fokozódik a természetes kollagén termelés is, javul a bőr anyagcseréje. Minimális gyógyulási idővel kell számolni, a páciens különösebb odafigyelés nélkül folytathatja napi teendőit. Kialakulhat bevérzés, átmeneti, enyhe duzzanat. A beavatkozás napján és másnap javasolt a kezelt terület jegelése. A Thread Lifting mindössze 20-45 percet vesz igénybe, és bármikor megismételhető. Szembetűnő eredményeket hoz akár azonnal, és akár két éven át. Az PDO szálbehúzás kombinálható egyéb szépészeti kezelésekkel is: botoxszal és hialuronsavas feltöltéssel.

Ellenjavallatok:

A kontúrterápia elvégzése nem ajánlott lázas megbetegedések idején, ha a szervezetben gyulladásos állapotok figyelhetők meg, illetve, ha a páciens az immunrendszer működését befolyásoló készítményeket szed. A beavatkozás a gyermekvárás és szoptatás időszakaiban sem gyakorolható. Továbbá nem javasolt keloid hajlam, véralvadási zavar és cukorbetegség esetén sem.