Mezobotox Babybotox

“Nem az a szépség ami másoknak szép, hanem az, ami neked.”

elements-set-of-natural-and-floral-elements-G9XCU6B-3

Mezobotox

A klasszikus Botox kezelés során intramuszkulárisan( izomba) adjuk be az injekciókat, és csak néhány helyre injektáljuk, így sokkal nagyobb adagokat adunk be a készítményből. A mezobotoxot Dr. Wu fejlesztette ki, hogy természetesebb megjelenést kölcsönözzön a "Botoxszal" kezelt betegeknek.

A kezelés hatása a petyhüdtség csökkentése és a bőr szerkezetének javítása, a mimikai (kifejező) izmok túlzott feszüléséből adódó dinamikus ráncok kisimítása , az arc és a nyak kontúrjának javítása volt. A hígított botulinum toxin mikrocseppjeit felületesen fecskendezzük a dermisbe.

Bár az acne vulgaris etiopatogenezise összetett, a bőrelváltozások kialakulásáért felelős legfontosabb tényezők közé tartoznak a faggyúmirigyek működési zavarai, a túlzott faggyútermelés és a seborrhea.

Az A típusú botulinum toxinról kimutatták, hogy csökkenti a faggyútermelést és csökkenti a pórusok méretét zsíros bőrön. Ez valószínűleg annak az eredménye, hogy gátolja az acetilkolin aktivitását a faggyúsejtekben, valamint magát a faggyúmirigyet is érinti.

Az acetikolin a rosacea megelőzésében is szerepet játszik . A kísérleti vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a mezobotox hatékony módszer lehet a rosacea kezelésében is. A botulinum toxin intradermális injekciói javítják a ráncokat az alkalmazási területen, és visszaadják a bőr fiatalosabb, egészséges megjelenését.

A bőr védő funkciói is javulnak. A bőr kisimul, rugalmassága nő. A botulinum toxin intradermális adagolása csökkenti a faggyútermelést, csökkenti a fibroblasztok lebomlási folyamatait és fokozza a kollagén szintézist.

A faggyúmirigyek aktivitásának csökkenése következtében a bőr megszűnik csúnyán csillogni (kevésbé zsírosodik). Javul a bőr minősége az áll körül és az állkapocs szöge, a mezobotox pozitív hatással van a függőleges ráncok és a vízszintes nyaki ráncok megjelenésére.

Fő kezelt területei:

  • Homlok
  • Arc
  • Nyak 
  • Dekoltázs

Hatása 4-6 hónapig tart:

A kezelés első hatásai szinte azonnal láthatóak, de kb 1 hetet kell várni a végeredményre. A beavatkozást követően több órán át foltos bőrpír/irritáció jelentkezhet a szúrás helyén. Tilos bármilyen krémmel kenegetni a kezelt bőrfelszínt a kezelés után! Néhány nap múlva a bőr feszesebbé, rugalmasabbá, jobban hidratáltabbá válik; a faggyú és az izzadság szekréciója normalizálódik.